FJ House by Studio Guilherme Torres

Nouvelle réalisation du jeune architecte brésilien Guilherme Torres que nous vous avons déjà présenté à plusieurs reprises sur TrendsNow, un petit coup de projecteur sur les superbes aménagements et la très belle décoration intérieur de la FJ House, une élégante maison situé à São Paulo au Brésil. Imaginé pour un jeune DJ local, il est entièrement éclairé à l’aide de LEDs et propose un revêtement en ciment polymère sur l’ensemble des murs pour un rendu des plus réussit. Sobrement meublé dans un style presque seventies, découvrez tous les détails en images dans la suite !

Plus de détails en images dans la galerie

Description originale

Young, single, businessman and DJ. The owner of this apartment, located in the West side of São Paulo, wanted to keep living near his company and at the same time grant his new house all the modernity that represents this moment of his life. The property, a typical apartment of the 80’s, was literally put down and rebuilt from scratch. All partitions, that limited the rooms, were removed. The toilets and two bedrooms were kept for structural reasons. Some windows were also eliminated, to create the concept of a box in which the ilumination plus wall and floor coverings would create a three-dimensional effect, like in a night club. All the ilumination was designed using leds, featuring no other ight source in the whole apartment. Besides the scenographic effect, the ilumination presents a great energy saving combined with a high luminous efficiency. The walls and ceiling were built with plasterboard and then covered with polymer cement. The kitchen, integrated to the living room, occupies the area that was previously designed for corridors and lavatory. All the woodwork was designed by the architect and one of the great aspects of the project’s interior design was the “high-low” effect, that is, great insights with very low costs. For example, the DJ table, is actually an alluminium ladder that gained a new interpretation. The whole furniture line follows an unassuming style, inspired in the 70’s. The Master suite gained a bathtub integrated to the sleeping area, a transgression more than welcome on this contemporary way of living.

Design by Studio Guilherme Torres & Credits photos MCA Estúdio

Architecture
The Urban Private House
The Urban Private House
ArchitectureDesign
The RR House by Studio Guilherme Torres
The RR House by Studio Guilherme Torres
ArchitectureDesign
RL House by Studio Guilherme Torres
RL House by Studio Guilherme Torres
Architecture
The Banya House
The Banya House
Architecture
Villa Veth
Villa Veth
ArchitectureDesignHome & Office
GT House by Studio Guilherme Torres
GT House by Studio Guilherme Torres
  1. niac180

    Je recherche une lampe comme la longue lampe noire, quelqu’un sait-il ou trouver ça ?