Noriega Street Parklet by Matarozzi Pelsinger Design + Build

Même si ce n’est pas une grande nouveauté, petit focus sur ce très bel exemple de ré-aménagement d’un espace de parking en un ilot doté de verdure et de bancs publics dédié aux piétons imaginé par le studio d’architecture et de design Matarozzi Pelsinger Design + Build. Construit à San Francisco en Californie, on regrettera toutefois la trop grande proximité avec le trafic, le bruit et la pollution de la route. Tous les les détails en images dans la suite !

Plus de détails en images dans la galerie

Description originale

The site, a 45° parallelogram, is subdivided into two separate spaces to help accommodate different kinds of user groups (dogs & children, young & old, quiet & loud, bikes & strollers). One space opens generously to the sidewalk, while the other is more protected and intimate. The required 3’ setback from adjacent parking spaces is exploited to provide seating on both the interior and exterior of the extra-deep benches. The acute corners are embraced as areas for planting and “chaise lounge” seating, where tight plan geometry becomes an excuse to put your feet up.

The parklet was designed pro-bono and constructed at cost. All planting was done by neighbors (and their kids!). The succulent garden was assembled entirely from donated plants brought in by neighbors and bakery patrons.

Credits photos Wells Campbellvia
Design by Matarozzi Pelsinger Design + Build

ArchitectureDesign
The SYZYGY Frankfurt Office by 3deluxe
The SYZYGY Frankfurt Office by 3deluxe
DesignHome & Office
Tombolo Sectional Seating Series
Tombolo Sectional Seating Series
DesignHome & Office
Plastic Lounge Chair Concept
Plastic Lounge Chair Concept
DesignHome & Office
Cega Personal Seating by Boss Design
Cega Personal Seating by Boss Design
DesignHome & Office
The NEST Lounge
The NEST Lounge
DesignHome & Office
The Marea Lounge Chair by Jules Sturgess
The Marea Lounge Chair by Jules Sturgess
  1. Olivier

    Sympa ce petit coin.

  2. MWild

    oui!