The Summer House in Vestfold by Jarmund/Vigsnæs AS Architects

Comme posée sur un petit bout de rocher des côtes norvégiennes de Vestfold, un énorme coup de coeur pour la splendide « Summer House Vestfold », une agréable maison de vacances imaginée et conçue par le studio d’architecture et de design norvégien Jarmund/Vigsnæs AS Architects. Construite à partir de matériaux naturels comme la pierre ou le bois pour une intégration parfaite dans son environnement naturel, découvrez tous les détails de cette villa d’exception en images dans la suite !

summer_house_vestfold-30

Plus de détails en images dans la galerie

Description originale

The Summer house is located on the coast of Vestfold in the southern part of Norway. The house replaces an older building at the site. To get the planning permit, the project had to be well adjusted to the terrain, both in terms of shape, scale, material and color. The house and terraces are partly built upon existing stone walls, the parts of the walls which are new are made of stones from the blasting at the site. The low elongated volume is cut into to allow for wind shielded outdoor areas, embraced by the house itself. These cuts also bring down the scale of the building, and together with the local variations of the section, make the building relate to the surrounding cliff formations. On the outer perimeter of terraces and pool, a glass fence also protects against wind, but allows for maximum view. The house is clad with Kebony wood, a sustainable process of treating the wood to allow for good durability towards the exposure to salt water.

Credits photos Nils Petter Dale
Design by Jarmund/Vigsnæs AS Architects

Architecture
The Dune House
The Dune House
Architecture
The Courtyard House
The Courtyard House
Architecture
House in Gorky-6 by Atrium Architects
House in Gorky-6 by Atrium Architects
Architecture
Vaucluse Renovation by Bruce Stafford Architects
Vaucluse Renovation by Bruce Stafford Architects
Architecture
Foothills House
Foothills House
Architecture
The Sun House by Guz Architects
The Sun House by Guz Architects
  1. Robert

    Situation unique, exceptionnelle

  2. Jacques

    J’adore cette villa et surtout sa situation