The Edgeland Residence by Bercy Chen Studio

Un énorme coup de coeur pour la splendide « Edgeland Residence », une très belle villa contemporaine aux formes des plus travaillées imaginée et conçue par le studio d’architecture et de design Bercy Chen Studio. La visite intégrale en images dans la suite !

the-edgeland-residence-by-bercy-chen-studio-01

Plus de détails en images dans la galerie

Description originale

Edgeland Residence is located on a rehabilitated brownfield site and is a modern re-interpretation of one of the oldest housing typologies in North America, the Native American Pit House. The Pit House, typically sunken, takes advantage of the earth’s mass to maintain thermal comfort throughout the year.

Like this timeless dwelling, Edgeland Residence’s relationship to the landscape both in terms of approach as well as building performance involves an insulative green roof and a 7-foot excavation – gaining benefits from the earth’s mass to help it stay cooler in the summer and warmer in the winter. Such an architectural setting presents an opportunity for maximum energy efficiency when combined with high performance systems such as the integrated hydronic HVAC system.

The mechanical system combines: hydronic heating & cooling, geothermal heat exchange, phase-change thermal heat storage and a green roof for maximum energy efficiency. The project also features a smart pool that provides an additional thermal mass that ties into the geothermal system.

Edgeland Residence is about healing the land and ameliorating the scars of the site’s industrial past. The project raises awareness about a diminishing natural landscape and its finite resources by creating a balance between the surrounding industrial zone and the natural river residing on opposite side of the site.

Both visually and functionally, Edgeland Residence touches on architecture as site- specific installation art and as an extension of the landscape. The program is broken up into two separate pavilions, for the living and sleeping quarters, and requires direct contact with the outside elements to pass from one to the other. This project sets new standards for sustainability while providing great aesthetic qualities through its small footprint and integrated mechanical features.

Architect : Bercy Chen Studio – Photography : Paul Bardagjy – via

Architecture
The Aldrich Residence
The Aldrich Residence
Architecture
The Cliff House by Altius Architecture
The Cliff House by Altius Architecture
Architecture
H.2 Residence by 314 Architecture Studio
H.2 Residence by 314 Architecture Studio
Architecture
The Clearview Residence
The Clearview Residence
Architecture
The Bodega Residence
The Bodega Residence
Architecture
Copper Haus
Copper Haus
  1. Yvan

    Très sympa